De keuze tussen een traditionele of op maat gemaakte metalen garage is een belangrijke beslissing omdat er verschillende overwegingen zijn. Waar ga je je garage voor gebruiken? Hoe lang zou je willen dat het meegaat? Hoeveel tijd (of energie) moet u besteden aan onderhoud? Met wat voor soort budget werkt u? Wilt u liever een stalen garage of een traditionele houten garage? Beide soorten garages hebben een vergelijkbare functie, maar er zijn enkele duidelijke verschillen waarmee rekening moet worden gehouden.

Voordelen stalen garage

Aangezien het grote debat tussen fans van traditionele houten garages versus metalen garages voortwoedt, is het belangrijk om enkele belangrijke voordelen op te merken die metalen garages hebben ten opzichte van hout. Hieronder staan ​​enkele van de belangrijkste voordelen voor het bouwen van een metalen garage op uw eigendom:

stalen garage

Duurzaamheid:

Zowel traditionele als metalen garages kunnen worden gebouwd om het weer in uw omgeving te weerstaan. Dat gezegd hebbende, houten garages missen de duurzaamheid van stalen garages op de lange termijn. Brutaal weer kan kromtrekken en barsten in hout veroorzaken, wat uiteindelijk neerkomt op grotere problemen zoals rotten en lekken. Metalen garages en garagesets worden vervaardigd door een galvanisatieproces om deze elementen te weerstaan ​​om de inhoud van de garage beter te beschermen.

Waarde:

Als het gaat om het meeste waar voor uw geld krijgen, is er geen vergelijking. Houten garages zijn duurder om te bouwen en te onderhouden dan metalen garages. Als u een doe-het-zelver bent, kunt u meer besparen door een op maat gemaakte metalen garagekit te kopen en deze zelf te bouwen.

Flexibiliteit:

Flexibiliteit

Metalen garageontwerpen kunnen in hoge mate worden aangepast aan uw smaak, budget en behoeften. Misschien hebt u plannen om in de toekomst een werkplaats aan uw garage toe te voegen. Metalen garages kunnen eenvoudig en goedkoop worden aangepast aan uw veranderende behoeften. Hoewel je ook een houtstructuur kunt toevoegen, is dit een veel duurder, tijdrovend proces.

Onderhoud:

Na verloop van tijd zijn houten garages vatbaar voor rotten, barsten, termieten, schimmels, kromtrekken en andere problemen die resulteren in een aanzienlijk deel van het lopende onderhoud. Je kunt ook verwachten je houten garage om de vijf tot tien jaar te laten restaureren of opnieuw te schilderen. Omdat de aangepaste kleur tijdens het productieproces op staal wordt aangebracht, is deze veel langer bestand tegen Moeder Natuur.
Een grote overweging is altijd veiligheid. Beide soorten garages zijn ontworpen om bestand te zijn tegen zwaar weer en bieden bescherming voor uw waardevolle spullen. Maar metalen garages geven eigenaren extra gemoedsrust vanwege hun lagere risico op ontvlambaarheid, wat een volledig verlies in geval van brand kan voorkomen. Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden zelfs kortingen aan voor stalen gebouwen.

Nu u enkele belangrijke voordelen kent die metalen garages hebben ten opzichte van houten garages, kunt u erop vertrouwen dat u uw nieuwe garage aanschaft.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *